Guide til den perfekte tørshampoo

Sådan tog vi beslutningen om at blive selvstændige sammen… 

Lige siden jeg var meget ung har jeg gerne ville eje min egen salon, jeg drømte stort om saloner og medarbejdere allerede inden jeg gik i lære. På det tidspunkt havde jeg ingen idé om hvad det kræver at være salonejer hverken til en eller flere saloner, men det fandt jeg heldigvis ud af.

I sommeren 2017 lufter Christina for mig at hun måske trænger til luftforandring på jobbet. På daværende tidspunkt har jeg min salon i Ringsted og Christina er revisor på 10. år. Vi joker meget tilfældigt om at hun skal sige op og åbne saloner sammen med mig. På det her tidspunkt er det for længst gået op for mig, at jeg ikke selv har timerne i døgnet til at åbne den kæde jeg altid har drømt om, for når antallet af medarbejdere stiger, ja så stiger papirnusseriet også – og jeg vil jo stadig gerne selv stå med fingrene i håret.

Jeg havde aldrig tænkt tanken at Christina og jeg skulle åbne saloner sammen, som i aldrig – men efter at have joket omkring det, så startede tankerne i mit lille hoved.

I efteråret 2017 der stod det klart for mig at idéen om at kombinere vores to fag, slet ikke var en dum idé. Christina ytrede hun godt kunne se sig selv som selvstændig og vores snakke om at åbne en frisørkæde kom flere gange på bordet og til sidst var det ikke længere bare for sjov, det gik op for os at vi begge har hver vores spids kompetencer og at vi sammen vil stå stærkt.

Da beslutningen er taget, bruger vi længe på at snakke alt igennem – for vi er søstre og vi er meget tætte, vores bånd og familien er det vigtigste og der må på ingen måde ske skade imellem os fordi vi tager det her valg. Så vi helgardere os og aftaler at det første halve år skal være en prøveperiode for Christina, her skal hun snuse til frisørbranchen og vi skal se om samarbejdet kan fungere som vi ønsker det, hvis ikke, så kan hun stoppe med det samme uden sure miner eller problemer. Vi bruger vores forældre rigtig meget i den første tid, det har vi altid gjort med mange ting fordi de har den livserfaring vi jo ikke helt selv har og udover det så har vores forældre arbejdet sammen i rigtig mange år og må om nogen kunne dele nogle do and dont’s med os.

frisør, åbning, slagelse, hair by mbs, frisør, salon, gammeltorv,

Åbning af Hair by MBS Slagelse

Når først alt er på plads imellem os, så går det pludselig stærkt – vi har holdt øje med lokaler i nærliggende byer under hele processen og vi har egentlig både fundet et i Køge og Slagelse, som vi synes er interessante. Vores første salon sammen bliver i Slagelse, for der er 3 ting der skal på plads på præcis samme tid, når man åbner en frisørsalon på den her måde og det er:

1. De rigtige lokaler.
2. De rigtige frisører.
3. Penge.

Den 3. Februar 2018 åbner vi HAIR BY MBS SLAGELSE, det var en vild og surrealistisk følelse at vi lige pludselig stod der og var salonejere – sammen.

Allerede dagen efter skulle vi da liiiige ind og kigge om det lokale vi havde kig på i Køge stadig var ledigt (Vi brugte primært www.nordicals.dk og www.lokalebasen.dk til at finde lokaler, da vi synes det er de mest overskuelige sider).

Vi sender en mail afsted til ejendomsmægleren, der lyder noget i stil med:

Hej ejendomsmægler,
Vi er stadig interesseret, vi vil gerne overtage den og den dato og vi vil gerne betale så og så meget, kan dette lade sig gøre?
Med venlig hilsen
Christina og Marlene

Dagen efter får vi denne mail retur:

Hej Christina og Marlene,
Udlejer har sagt ja og vil gerne mødes og skrive under på lejekontrakten, hvornår kan I?
Med venlig hilsen
Ejendomsmægleren 

Såååååeh, fredag d. 13 april 2018 åbnede vi HAIR BY MBS KØGE

Det var altså sådan det gik til, at vi startede vores samarbejde som søstre og nu har vi så brugt det sidste års tid på at vænne os til de nye roller og arbejdsfordelingen, men mere om alt det en anden gang.

Vi kan godt afsløre at vi kigger på lokaler igen, kan I gætte hvor?

Håber i alle får en skøn søndag!

//Marlene Bundgaard

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til den perfekte tørshampoo