Skolestart og minimumsnormeringer..

Fem fede fif til sundt og glansfuldt hår

Jeg har samlet 5 af de vigtigste must do’s for at opnå sundt og glansfuldt hår, heldigvis er alle fem fif også forholdsvis nemme og lige til at gå til i hverdagen. Der er selvfølgelig også en lille bonusrunde med et par ekstra fif, til dem med lange lokker.

 

KLIPNING
En god klipning gør underværker, hvis dit hår ikke bliver klippet skal du forvente:

  • At det bliver slidt og spaltet
  • At det bliver tungt og klasker
  • At det bliver genstridigt og tyndt i længderne

Hvor ofte håret skal klippes afhænger af frisuren, men jeg vil altid anbefale minimum hver 3 måned for at undgå ovenstående. For korthåret er det oftest hver 5-6 uge, for at holde frisuren. 

 

HÅRKUR
Husk at bruge din hårkur en gang om ugen, sov eventuelt med den om natten og gå i bad om morgenen næste dag. Ikke noget med at snyde, kuren skal nå at åbne håret, trænge ind i håret, virke og derefter lukke håret igen. Så husk at følge brugsforvirringen og lade den sidde den anbefalet tid, så får du det optimale ud af din hårkur.

 

HÅRVASK
Vask ikke håret hver dag, det udtørrer hovedbunden og håret og kan på længere sigt give fedtet hår. Vil du læse mere om hårvask, så kig forbi mit tidligere indlæg med en guide til hårvask.

 

BØRSTEN
Børsten er vigtigere end du tror. Brug en god hårbørste som er skånsom mod hår og hovedbund. Dit hår er mest porøst og knækker nemt når det er vådt, så her er det ekstra vigtigt at bruge en god hårbørste der ikke ødelægger håret.

Jeg kan varmt anbefale en WET BRUSH fra HH SIMONSEN, verdens mest solgte børste.

 

VARMEBESKYTTELSE
Brug altid varmebeskyttelse inden du føntørrer eller styler dit hår med stylingjern. Varmebeskyttelse beskytter dit hår imod varme og istedet for af brænde håret af, så brænder du produktet af. Husk at vælge en varmebeskyttelse som beskytter helt op til 220 grader og med fordel kan du også vælge en som har en fugtgivende og blødgørende effekt på håret. 2 fluer med et smæk, hvem er ikke fan af det?

 

BONUSRUNDEN – til de langhåret
1. Sov aldrig med løst hår, det slider på håret når du ligger og vender og drejer dig oven på det. Flet det i en LØS fletning og brug en blød elastik i enden.

2. Brug hårolie, minimum en gang om dagen og husk du sagtens kan komme det i både vådt og tørt hår.

3. Har du brug for et ekstra skud vitaminer til håret? Så er vitaminpillerne som Silica, Sugar Bear Hair eller hair volume spækket med alt godt til både hår, hud og negle. Er du ligesom mig, ikke helt tosset med at sluge piller så kan jeg klart anbefale Sugar Bear hair, som er små bamser der smager af vingummi og blot skal tygges.

//Marlene Bundgaard

1 kommentar

  • Sille

    Ej tusind tak for de rigtig gode fif til sundt hår. Jeg er begyndt at bruge naturlig shampoo blandet med vegetabilske olier. Ofte bare lidt hybenkerneolie. Det synes jeg har gjort mit hår og hovedbund godt. Som du skriver vasker jeg heller ikke håret så tit. Vil også gerne prøve de vitaminer til håret fra Sugar bear hair du anbefaler. Artikel på castorolie.dk/vitaminer-til-haaret har også skrevet om netop hårvitaminer, så nok god ide. Vil gerne lave en hårkur som du skriver, men har du nogle erfaringer med en specifik hårkur jeg kan prøve? Kh Sille

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skolestart og minimumsnormeringer..