Hvem er vi egentlig? Part I

Projekt kalkmaling…

Guide til kalkmaling fra Jotun lady Minerals.

Kalkmaling, JOTUN, lady Minerals, indretning, homedecor, maling, Kabe, kalk maling, maling,

Det færdige resultat af kalkmaling i stuen med farven “KRYDDER”.

Den anden dag malede jeg vores ene væg i stuen med kalkmaling fra JOTUN og det fulgte flere af jer lidt med i på vores instastory. Jeg har fået en del spørgsmål omkring holdbarhed, påføring og farve, så jeg har lavet en lille guide til jer her.

Stuen inden projekt kalkmaling.

Jeg startede med at vaske væggen ned med sæbevand og tørre den godt af med et viskestykke dagen før jeg gik igang. Der skal ikke bruges grunder til malingen og derfor tænkte jeg det var meget godt at have et helt rent grundlag og gå igang på.

Malingen er utrolig nem at arbejde med og skal egentlig bare pensles på med en stor bred pensel i alle mulige retninger, det er nemlig det der skaber strukturen i det færdige resultat. Der er til cirka 18 kvm i en spand og sådan en fætter koster 599,- inkl rørepind (ja tak) på www.malgodt.dk lige nu. Spanden rakte til hele væggen i stuen og der er endda en lille rest til senere brug, så synes det er en rigtig fornuftig pris på et virkelig godt produkt. Jeg har kun malet væggen en enkelt gang og den har dækket 100% over det hele, så det tog faktisk heller ikke andet halvanden time – win win.

Da malingen havde tørret i cirka 5-6 timer, så malede jeg nogle tilfældige penselstrøg her og der for at få lidt mere struktur i væggen. Det fungerede super godt og efter cirka 24 timer var væggen HELT tør og færdig.

Efter jeg havde tilføjet tilfældige penselstrøg for mere struktur.

Hvis du maler i rum hvor væggen er udsat for fx lidt vand eller slid, så kan du med fordel købe SEALER fra JOTUN, som gør overfladen mere holdbar og nemmere at tørre af.

Hvis jeg skal sammenligne kalkmaling med spartel maling fra fx Kabe, så er jeg klart blevet tilhænger af kalkmaling da den er cirka 2,5 dag hurtigere at lave. Vi har Kabe spartel i vores salon i Køge og selvom de har nogle skønne, skønne farver hos Kabe, så var det altså noget af en omgang og meget tidskrævende. Da vi renoverede Ringsted salonen for nylig kastede jeg mig derfor ud i kalkmalingen fra JOTUN og da jeg opdagede hvor nemt det var, ja så var jeg ikke i tvivl om hvad jeg skulle vælge til vores stue.

Kabe spartel i vores salon i Køge👆🏼

 

Kalkmaling fra Jotun i vores salon i Ringsted. Her har vi brugt farven Skifer Grå. 👆🏼

Alt i alt er jeg bare mega glad for vores nye væg, jeg synes det har givet både hygge og charme til stuen og nu overvejer jeg lidt om jeg også skal male en væg i soveværelset? Hmmm…

Har I flere spørgsmål er i altid velkommen til at smide en besked. Håber i nyder påsken med venner og familie!

//Marlene Bundgaard

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem er vi egentlig? Part I