Alenemor og selvstændig..

Hvorfor er jeg selvstændig?

Åbningsreception i min første salon, halvandet år senere flyttede vi til nye og større lokaler.

Hvorfor er jeg selvstændig?

De første stikord der umiddelbart slår mig når jeg skal prøve og svare på ovenstående, er ting som:

Opvækst

Stædighed

Frihed

“Der er ikke langt fra tanke til handling”

Jeg(vi; Christina og jeg) er vokset op med forældre der altid har arbejdet meget og en typisk reaktion fra folk når vi siger dette er ofte medlidenhed – men hverken jeg eller Christina har nogensinde lidt nød under vores forældres stor passion for deres job. Selvom vi tit blev afleveret tidligt og hentet sent, så forbinder jeg det på ingen måde med noget negativt – jeg elskede derimod at være i SFO og gå på fritidshjem da jeg var lille og jeg kunne bruge rigtig mange timer på at være kreativ i de små værksteder, lige fra blomster- og systuen, til ler-værkstedet samt sløjdlokalet. Nogle er de bedste minder jeg har fra min barndom stammer endda fra det firma hvor vores forældre arbejdede (ja, de arbejdede sammen i rigtig mange år, indtil min far blev selvstændig). Christina og jeg var tit med i firmaet, ligesom flere af mine forældres kollegaers børn og der var skam altid kolde cocio’s på køl, chokolade på bordet og masser plads til fangelege, samt gode gemmesteder til gemmeleg. Det var også her Christina og jeg tjente vores første penge, da vi blev gamle nok til at hjælpe med at pakke vare og stable kasser. Derudover så har det at mine forældre altid har arbejdet meget også givet dem en frihed til at vise os verden og det er selvfølgelig noget der også har indflydelse på at vi begge idag, er så rejselystne som vi er og har kunne sæt kryds ved rigtig mange destinationer. Men vigtigst af alt, så har jeg lært noget af det – nemlig at man skal yde for at nyde og selvom mine forældre altid har knoklet for at nå deres mål, så har det strålet ud af dem begge at de elsker det de laver, det gør dem simpelthen glade og det slår alt.

Vores 3 saloner i Slagelse, Ringsted og Køge.

Jeg er ikke selvstændig idag fordi mine forældre har arbejdet meget, men det har været med til at skubbe mig i den retning og da jeg i en alder af 14-15 år vidste jeg skulle være frisør, har jeg også altid tænkt at jeg ville have min egen salon og her sparkede min stædighed ind – jeg siger ikke jeg altid har ret, jeg siger bare at jeg har det bedst med at gå mine egne veje, være kreativ uden grænser og gøre det jeg har lyst til, og jeg ville være selvstændig salonejer, basta bum.

Og dermed fik jeg også inkluderet frihed, for frihed er noget du har når du er selvstændig – frihed til at vælge selv, frihed til at gøre som du synes er bedst – men samtidig så betyder det at være selvstændig også at du ALDRIG har fri, så der er kæmpe forskel på frihed og fri i det her sammenhæng. Jeg har friheden til at holde fri når det passer mig, så længe det altså passer med salonerne, sæsonen og to do listen, men når jeg har fri så er jeg stadig altid stand-by både på de sociale medier, for de ansatte og for kunderne, så hverken Christina eller jeg har aldrig rigtig fri – men vi blev heller ikke selvstændige for at holde fri, men for friheden – friheden til at tage de beslutninger som vi synes er bedst, også når det kommer til store og svære beslutninger.

Mig og min lejekontrakt på min aller første salon.

Når jeg siger “der er ikke langt fra tanke, til handling”, så mener jeg det – jeg er typen den ofte bare lukker øjnene og springer ud i tingene, her hentyder jeg hverken til bungee jump, vilde rutsjebaner eller et halv Marathon i Københavns gader for det er jeg en alt for stor tøs til, nej jeg taler primært inden for iværksætteri og generelt store beslutninger i mit liv. Først tænker jeg praktisk og 2 minutter efter tænker jeg “F… det, lad os gøre det – hvad er det værste der kan ske?” Og så går jeg igang med at undersøge, planlægge og skrible ned, samtidig har jeg også altid en mening om at når jeg får en idé, så synes JEG SELV det er verdens bedste og så tror jeg 100% på det, hvilket kan være rimelig risikabelt sommetider men det har også været med til at jeg står der, hvor jeg gør idag.

Jeg elsker at have travlt og have mange bolde i luften, jeg kan faktisk ikke rigtig finde ud af andet og jeg er ikke en af dem der “drejede nøglen efter 3 år” som banken kalder det, fordi jeg elsker at være selvstændig og jeg er indforstået med at det at være selvstændig også indebære bagsiden af medaljen. Alt i alt skal man som selvstændig være fuldstændig indforstået med at man må tage det sure, med det søde.

  1. Har i læst indlægget om “Sådan tog vi beslutningen om at blive selvstændig sammen?”

//Marlene Bundgaard

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alenemor og selvstændig..