Lidt tanker om at rejse alene med to børn

Guide til Alanya, vores andet hjem..

Nedtællingen er begyndt for alvor herhjemme i hytten..

Det bedste er at gå hele sommeren og have sommerferien til gode, jeg synes det er det feedeste at have noget og glæde mig til, men jeg skal da så også gerne være den første til at sige at NU er vi ferieKLAR!

Jeg sætter stor pris på storbyferie og oplevelsesferier, hvor man kommer hjem med kufferten fyldt med nye indtryk, oplevelser og viden om et andet land eller by. MEEEN om sommer der vil jeg bare gerne “hjem” til Alanya og holde ferie med sol, strand, drinks og ren afslapning. Vores forældre købte en lejlighed i Alanya for 15 år siden og lejligheden er blevet vores andet hjem, vores pusterum og her er der plads til familiehygge, afslapning med venner eller en rolig kæresteferie. Selvom byen de sidste 17 år har været i massiv udvikling og mange forbinder Alanya med alt for mange turister, billige kopivare og hedebølger, så er Alanya indbegrebet af hjem for mig. Byen har alt, lige fra det gode vejr, gode restauranter, barer med kolde drinks, shopping, de sødeste mennesker og en fantastisk stemning.

Alanya

Hovedgaden i Alanya

Hvis du overvejer at besøge Alanya, så får du lige serveret en lille must do og must eat med på vejen:

MINI MUTFAK – den skønneste lille lokale restaurant, hvor matmutter langer de lækreste retter over disken. Her spiser de lokale af en grund og når du tager din tallerken med op til køkkenet for at smage lidt af det hele, så går du der fra kun 30-40 kr fattigere og med fyldt mave.

EN VIE – En vie er både en restaurant og hotel, de laver mad som os danskere, bare en smule bedre og der bliver kræset for detaljerne. Her kan du få alt fra tatar, til lammekølle, en god bøf og drinks der smager af flere. Restauranten ligger lige ned til vandet og har den bedste stemning og hyggeligste indretning.

SVÆVEBANEN – for ganske nylig blev der bygget en svævebane eller rettere sagt gondoler som tager dig til toppen af bjerget i Alanya centrum. Som før omtalt, så er jeg ikke glad for at bevæge mig alt for langt fra jorden og jeg har derfor heller ikke været en tur i denne svævebanen endnu – jeg ved dog fra meget pålidelige kilder at det er en must do og udsigten er fantastisk. Spis frokost eller aftensmad på toppen af bjerget bagefter for at sætte prikken over i’et.

AUQAPARK – hvis du er til vandpjaskeri eller ungerne er, så ligger der de vildeste aquaparks uden for Alanya by, men vi må ikke glemme den der ligger lige i centrum – den er overskuelig, men et hit for de fleste og vi har brugt mange timer der som børn.

BÅDTUR – husk solcremen og søsyge-pillerne, men en bådtur i det klare vand, underholdning  med de professionelle udspringere fra klipperne og en svømmetur i grotterne må du ikke gå glip af i Alanya.

TATOVERINGER – normalt anbefaler jeg ikke sådanne ting, men da Martin har en forkærlighed for tatoveringer og jeg selv med, så kan jeg anbefale Cleopatra Ink ved Atatürk statuen. De er professionelle, vindere af mange priser og vi har været absolut tilfredse med resultaterne.

LEJ EN BIL – hold på hat og briller, i Tyrkiet der træder de mere på speederen end bremsen, men vejene er brede og for det meste overskuelige og ligeså snart du kommer 10 minutter uden for byen så kan du opleve den flotteste natur i bjergene, ældgamle landsbyer og den enorme dæmning uden for byen er bestemt også et besøg vejr.

DRINKS OG STEMNING – vores ynglings sted må absolut være Queens garden i midten af bazaren, her der altid god stemning, kolde drinks, samt dans og musik. Er du mere til clubs, så gå de 150 mere længere ned til havnen hvor de store diskoteker og barer lidt klods op og ned af hinanden.

MARKEDER – der er mange fine markeder i Alanya, både med tøj, frugt og tingeltangel. De popper op forskellige steder på faste ugedage, så spørg på dit hotel hvornår de kan opleves, men husk og gør opmærksom på hvilket slags marked du gerne vil på, så du ikke ender med at shoppe tomater og kæmpe vandmeloner hele dagen.

STRAND – er du til strand, liggestole og solhat, så tag på Cleopatra Beach, det er klar favoritten i Alanya. Her finder du en stor bred strand, med alt hvad der skal til for at få en god stranddag.

Behøver vi at sige at vi glæder os? Nå men det var lige en lille anbefaling herfra, hvis du er til alt det ovenstående og stadig har Alanya tilgode, så prøv det ☀

//Marlene

1 kommentar

  • Tea

    Sikke et skønt indlæg om dejlige Alanya.

    Du kalder det dit andet hjem, jeg kalder Alanya for mit første hjem, og Danmark for mit andet

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt tanker om at rejse alene med to børn